De bewoners van Arnhems Buiten

Op Arnhems Buiten zijn een aantal van de meest innovatieve bedrijven van Nederland gevestigd, onder meer op het gebied van energie, mobiliteit, ICT, creatieve industrie en life sciences & health. En er is ruimte voor meer.

Bart Weusten
Bart Weusten, directeur Weusten Liedenbaum Architecten
"Weusten en Liedenbaum betrekt voormalige garage"

Weusten Liedenbaum Architecten is vanaf zomer 2020 bewoner op Arnhems Buiten. Directeur Bart Weusten: “We realiseren uiteenlopende projecten, van nieuwbouw en stedenbouwkundige opdrachten tot hergebruik van gebouwen, zoals ook het geval is bij ons eigen pand. Voor het Zoetenlab op het terrein hebben we bijvoorbeeld een gedetailleerd virtual reality-model gemaakt, waarin de sfeer van het gebouw goed is gevangen. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen voor de toekomst. De parkachtige setting en de monumentale gebouwen van Arnhems Buiten spreken ons aan. Het park nodigt uit tot activiteiten, we ontwikkelen creatieve ideeën om deze plek uit te nutten.”

Jan van Lochem
Jan van Lochem, CEO Qserve
“Qserve bedient de hele wereld”

Het hoofdkwartier van adviesbureau Qserve is sinds 2016 gevestigd op Arnhems Buiten. Het bedrijf heeft tevens vestigingen in de Verenigde Staten, China, Duitsland, Groot-Brittannië en België. Wereldwijd is Qserve een van de grootste partijen in haar markt. Jan van Lochem (CEO): “We bedienen fabrikanten van medische hulpmiddelen, van beademingsapparatuur en kunstheupen tot software voor medische diagnostiek. Met onze kennis van wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen wereldwijd helpen we fabrikanten met toelating tot de markt. Arnhems Buiten is voor ons een mooie centrale locatie, er zijn voldoende parkeerplekken en het is goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer.”

Edwin de Geus
Edwin de Geus en Leon Bonhomme, eigenaren De Hoogwerker / Scart
“Veilig werken op grote hoogte”

In gebouw B22 vind je De Hoogwerker/Scart BV, het bureau voor opleidingen in werken op grote hoogte, verkoop van klimmateriaal en werkzaamheden op grote hoogte. Eigenaren en klimspecialisten Edwin de Geus (foto) en Leon Bonhomme: “we geven les aan iedereen die beroepsmatig een gordel aan moet. Bijvoorbeeld telecommonteurs en mensen uit de evenementenwereld. “Omdat we zelf de praktijk goed kennen, krijg je in onze opleidingen niet alleen de broodnodige theorie, maar vooral ook veel praktijk. Dat kan ook dankzij onze klimhal van 15 meter hoog. Deze voormalige assemblagehal was voor ons de doorslaggevende factor om te kiezen voor Arnhems Buiten. Het feit dat je hier midden in het bos zit is mooi meegenomen.”

Portret van Caroline Kamerbeek
Caroline Kamerbeek, vice-president Marketing & Communications DNV-GL Energy
“Arnhems Buiten is onze bakermat”

DNV-GL is de oudste bewoner van Arnhems Buiten, aangezien Kema in 2012 overging in handen van dit van oorsprong Noorse bedrijf. Caroline Kamerbeek (vice-president Marketing & Communications van DNV-GL Energy): “Hier in Arnhem bevindt zich het hoofdkantoor van de business unit Energie, met driehonderd medewerkers. We zijn een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van -met name schone- energie. We hebben de kennis in huis van alle aspecten van energie opwekking, tot electriciteits netwerken, energie-opslag en energiegebruik. Arnhems Buiten is onze bakermat. Aandacht voor de werkomgeving van onze medewerkers is onderdeel van ons DNA. We zitten hier koninklijk, bovenop een heuvel, met een prachtig uitzicht. Het is een inspirerende werkomgeving. Een groot deel van ons personeel komt uit het buitenland. Met een internationale school, voldoende hotels en goed openbaar vervoer wonen zij hier graag.”

Martijn Bussemaker
Martijn Bussemaker, eigenaar De Kookplaats
"Het best bewaarde geheim van Arnhem vind je hier"

Martijn Bussemaker is sinds 2012 eigenaar van De Kookplaats, dè plek voor vergaderen, lunchen en feesten. Martijn: “Voor de parkbewoners verzorgen we koffie, lunches en catering, ook voor grote evenementen. In het weekend zijn we er voor bruiloften en andere feesten. Wat mensen vooral aanspreekt is de relaxte sfeer en het feit dat er heel veel mogelijk is. Dat geldt voor inrichting, aankleding, eten en eigen inbreng. Het is een bijzondere plek waar we gehuisvest zijn, met veel groene ruimte rondom en een groot terras. We worden wel het best bewaarde geheim van Arnhem genoemd.”

Barbera van der Hoek
Barbera van der Hoek, Directeur Watch-E
“Representatieve uitvalsbasis in het groen”

Sinds januari 2020 is Watch-E gevestigd in de voormalige portierswoning op Arnhems Buiten. In 2012 begonnen als startup, inmiddels een florerend en groeiend bedrijf met 14 medewerkers. De drijfveer van Watch-E: een wezenlijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Directeur Barbera van der Hoek: “We helpen woningbouwcorporaties om de energieprestaties van nul-op-de-meter-woningen te bewaken en bij te sturen als er afwijkingen of storingen zijn. We hebben daarvoor software ontwikkeld waarmee we onze klanten inzicht geven in het gebruiksgedrag van bewoners en het functioneren van installaties in woningen. Ook coachen we bewoners in het aanpassen van hun gedrag, want daarin zit vaak de grootste winst. Arnhems Buiten biedt ons een mooie, representatieve en goed bereikbare uitvalsbasis in het groen, waar het heerlijk wandelen is in de pauze.”

Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?