Arnhems Buiten trekt Zuid-Koreaanse multinational Hyosung aan

7 november 2023

Arnhems Buiten trekt Zuid-Koreaanse multinational Hyosung aan

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Hyosung gaat haar Europese R&D-centrum vestigen op het voormalige KEMA-terrein Arnhems Buiten. Vanuit dit nieuwe R&D-centrum gaat het bedrijf werken aan de verduurzaming en doorontwikkeling van het Europese hoogspanningsnet: een belangrijke stap voorwaarts in de Europese energietransitie. De komst van Hyosung versterkt de positie van Arnhems Buiten als Energiecampus. Invest in Holland-partners Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Oost NL ondersteunden Hyosung hierbij.

Gebouw B31

Hyosung Heavy Industries is onderdeel van Hyosung Corporation, een Zuid-Koreaans industrieel conglomeraat dat actief is in de chemische industrie, industriële machines en IT-industrie. De divisie Hyosung Heavy Industries heeft meer dan 3.000 mensen in dienst en richt zich op hernieuwbare energie met industriële energieschakelsystemen en transformatoren.

Werken aan energieoplossingen voor ons elektriciteitsnet

Arnhems Buiten is een kennisintensieve werklocatie waar toonaangevende internationale spelers als DNV, Specialized en Tennet al gevestigd zijn. De focus van Hyosung past goed bij Arnhems Buiten. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om zich er te vestigen, vertelt de heer Yokota, CEO van Hyosung: "Arnhems Buiten is voor ons een geschikte locatie vanwege de nabijheid van grote en kleine spelers in de elektriciteitsdistributiesector. Vanuit Arnhems Buiten wil Hyosung de komende jaren stappen zetten om de ontwikkelingen in de Europese energietransitie te versnellen."

Gebouw B31

Vestiging op Arnhems Buiten

Sinds 2022 ontwikkelen vastgoedontwikkelaar City Developer-S en Perspectieffonds Gelderland, een fonds van de provincie Gelderland beheerd door Oost NL, het 17 hectare grote campusterrein tot een hotspot voor energietransitie. Thijs van Dieren, directeur Arnhems Buiten: "Deze keuze van Hyosung bevestigt het unieke karakter van Arnhems Buiten. De oorspronkelijke drijfveren van dit hoogwaardige park zijn actueler dan ooit. KEMA heeft deze locatie vanaf de jaren dertig ingericht. Op dit fundament van de eerste energietransitie bouwen we nu door." Arnhems Buiten gaat het R&D-centrum van Hyosung gereed maken en het energielabel van het bijna 100 jaar oude gebouw van 3.200 m2 opwaarderen naar minimaal A+.

 

Waardevolle toevoeging aan het ecosysteem

Invest in Holland-partners Oost NL en NFIA ondersteunden Hyosung bij het realiseren van hun ambities. Bernold Kemperink, manager Tech & Energy bij Oost NL: "De komst van Hyosung straalt positief af op onze positie in het ecosysteem binnen het Europese speelveld rondom elektrificatie. Het is niet alleen een versterking voor Arnhems Buiten, maar ook voor het bredere ecosysteem in en rondom Arnhem."

Hilde van der Meer, commissaris bij de NFIA: "Nederland zet zich in voor het ontwikkelen en vinden van duurzame, innovatieve en digitale oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. We verwelkomen bedrijven die willen bijdragen aan onze doelen en Hyosung is een geweldig voorbeeld van zo'n bedrijf. De vestiging van Hyosung in ons land draagt bij aan de Europese energietransitie en het versterken van onze internationale ecosystemen. Het onderstreept de sterke positie van Nederland als geweldige locatie voor het opschalen van oplossingen met impact voor de Europese markt.”

Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?