Fietsmerk Specialized heeft haar nieuwe kantoor in Arnhem officieel geopend

15 februari 2021

Fietsmerk Specialized heeft haar nieuwe kantoor in Arnhem officieel geopend

Specialized met Europese Shared Service Center en kantoor voor de Nederlandse en Vlaamse markt nu werkzaam vanuit haar nieuwe locatie op Arnhems Buiten. 

Centrale groene entree kantoorgebouw B01
Centrale groene entree kantoorgebouw B01

Met een virtuele opening voor alle medewerkers is Specialized nu werkzaam vanuit haar nieuwe locatie op Arnhems Buiten. Gebouw B01, duidelijk zichtbaar vanaf de Utrechtseweg, en gebouw B12 hebben beide nu de moderne, innovatieve en duurzame uitstraling die past bij zowel Specialized als Arnhems Buiten. Hoewel door de huidige situatie rondom Corona het aantal gebruikers van de nieuwe gebouwen beperkt is, zal er met Specialized nog meer dynamiek komen, niet alleen in het eigen kantoor en werkplaats, maar ook op het park en de omgeving.

Specialized had grootste plannen voor een openingsweekend waarmee het graag haar deuren wilden openen voor omwonenden, huurders op het park en alle andere geïnteresseerden, maar helaas liet de huidige situatie rondom Corona dit niet toe. Tijdens een speciaal voor medewerkers georganiseerde digitale opening, hebben tal van bekende Arnhemmers, ambassadeurs van Specialized en internationale collega’s de nieuwe “bewoners” van Arhems Buiten digitaal welkom geheten. Zodra het weer mogelijk is, zal Specialized uiteraard alsnog haar deuren openen voor iedereen die het merk welkom wil heten. 

Robert Lamain van Specialized: “Wij zijn heel erg blij dat we na een verbouwing van enkele maanden onze betrekking hebben kunnen nemen in onze nieuwe panden op Arnhems Buiten. Het eindresultaat dat we samen met verschillende partners hebben gerealiseerd past perfect bij ons merk en biedt onze medewerkers een prachtige plek om de komende jaren met plezier te kunnen werken. Met onze plannen voor de toekomst, hopen we in de komende jaren nog veel meer mensen te verwelkomen op Arnhems Buiten.” 

Groen en toegankelijk
Gebouw B01, heeft nu letterlijk een groene entree. In de bestaande entree, van ruim 9 meter hoog, is een wand over de volledige hoogte voorzien van planten. Door de al aanwezige glazen gevel ontstaat zo een toegankelijk entree waarbij binnen en buiten meer op elkaar aansluiten doordat de gebouwen in een groene omgeving staan. Ook biedt de zwevende tijdlijn door de hal een uniek inkijkje in de rijke geschiedenis van Specialized. 

Meerdere functies
Vanuit gebouw B01 zal Specialized de Nederlandse en Vlaamse markt bedienen. Ook wordt de Europese shared service voor Finance, Logistiek, Demand Planning, People & Culture, Integrated Market Place en IT vanuit dit gebouw verzorgd. Vanuit Gebouw B12 wordt de Europese suspension service en technische service verleent. 

Nieuwe initiatieven
Arnhems Buiten is in beweging en er wordt gewerkt aan nieuwe initiatieven voor het park en de omgeving. Juist in een stad als Arnhem en in het bijzonder op Arnhems buiten wordt zichtbaar hoe de stedelijke omgeving en groen met elkaar verbonden zijn en wat de meerwaarde hiervan is. Met Specialized komen innovatie en duurzame mobiliteit extra onder de aandacht. Door de ligging van Arnhems Buiten is zowel de stad als ook de natuur goed per fiets te bereiken.  

Jan van Dellen, wethouder Economie en Sport Gemeente Arnhem: "We zijn natuurlijk enorm blij dat we Specialized als nieuwe ondernemer in Arnhem kunnen verwelkomen, en dan meteen ook met hun Europese shared service center, hoe mooi is dat? Niet alleen past het bedrijf prima bij het profiel van de stad, maar ook de verbinding met ons onderwijs en onze sportverenigingen is supersnel gelegd.  We gaan er met elkaar voor zorgen dat alle werknemers zich hier in Arnhem helemaal thuis gaan voelen en alle mooie fiets- en verblijfplekjes snel weten te vinden!"

Arnout Brouwers van Propertize namens de eigenaar: “Wij feliciteren Specialized met het gave nieuwe kantoor en werkplaats op Arnhems Buiten. Het resultaat van onze gezamenlijke investering in de modernisering, verduurzaming en inrichting van de gebouwen zijn een showcase van de unieke mogelijkheden die het park biedt. Dit vooraanstaande en innovatieve wereldmerk, met haar focus op duurzaamheid, mobiliteit en outdoor is een perfect match met Arnhems Buiten. Juist nu het eens te meer duidelijk is dat een werkplek zoveel meer is dan een verzameling bureaus staat de kracht van de karakteristieke gebouwen in het monumentale park met haar tastbare en inspirerende historie buiten kijf. Wij hopen dat de werknemers en relaties van Specialized en van de andere gevestigde bedrijven hier weer snel van kunnen genieten.”
 

Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?