Open ateliers zaterdag 26 juni en zondag 27 juni

21 juni 2021

Open ateliers zaterdag 26 juni en zondag 27 juni

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni a.s. stellen kunstenaars op Arnhems Buiten en de Hes hun ateliers open voor bezichtiging en verkoop van hun kunstwerken. Een unieke kans om een nog onontdekt kunstwerk te bemachtigen. Daarnaast zijn de groene omgeving en de gebouwen zeker de moeite waard om even te bezichtigen. 

Open ateliers Arnhems Buiten
Open ateliers Arnhems Buiten

Op Arnhems Buiten –het voormalige KEMA-terrein- heeft zich de afgelopen jaren een grote groep kunstenaars gevestigd in een aantal gebouwen op dit lommerrijke, deels monumentale bedrijvenpark. Ook Popcentrum Jacobiberg en De Kookplaats zijn op dit terrein te vinden.

Op het gehele terrein, zowel op het oude gedeelte van het vroegere KEMA-terrein Den Brink als op het zuidelijke deel De Hes, werken zo’n 120 kunstenaars. De kunstenaars zijn werkzaam in diverse disciplines, zoals schilderkunst, grafiek, illustratie, fotografie, ontwerp en beeldhouwen. De kunstenaars vertellen je graag over het tot stand komen van hun werk. Een unieke kans om binnen te kijken in een aantal bijzondere industriële panden én tegelijkertijd ‘early-art’ op de kop te tikken. Zet het in je agenda en steun je lokale kunstenaar.

Tijdens het Atelierweekend is een groot aantal van de ateliers te bezoeken en zijn kunstenaars aan het werk. In projectgebouw H29 van Scarabee is een overzichtsexpositie met werk van alle deelnemende kunstenaars. En ook buiten op De Hes zijn er beelden te zien. De ateliers zijn te vinden in de gebouwen B46, B30, H40 en H29.

Tip: Kom vroeg want voorgaande jaren werden de atelierdagen enorm goed bezocht. De atelierroute is geheel corona-proof.

Zaterdag 26 & zondag 27 juni van 12.00 - 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in alle opengestelde ruimtes op Utrechtseweg 310 in Arnhem. 

Kijk voor meer info over de kunstenaars die mee doen en de bereikbaarheid op de
Facebookpagina Kunst Arnhems Buiten: https://www.facebook.com/KunstArnhemsBuiten
of op de pagina van het Landelijk Atelierweekend: https://www.landelijkatelierweekend.nl/
 

Route open ateliers Arnhems Buiten
Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?