SARDOG Netherlands traint reddingshonden op Arnhems Buiten

16 januari 2024

SARDOG Netherlands traint reddingshonden op Arnhems Buiten

Afgelopen zaterdag, 13 januari, organiseerde reddingshondenvereniging SARDOG Netherlands een succesvolle training op het terrein van Arnhems Buiten. Het bosrijke landschap en de gebouwen op het terrein bieden ideale omstandigheden voor het trainen van reddingshonden. Tijdens de training werden "slachtoffers" op verborgen locaties geplaatst, die vervolgens door de reddingshonden werden opgespoord.

Training SARDOG

SARDOG Netherlands legt de focus op de sportieve kant van het reddingshondenwerk. De teams nemen deel aan examens en wedstrijden, strevend naar de hoogst mogelijke kwalificatie. Met drie niveaus in de reddingshondensport kunnen teams op het hoogste niveau zelfs worden ingezet voor praktijkzoekacties. De vereniging heeft actieve teams op alle niveaus.

De leden van SARDOG Netherlands zijn enthousiast over de mogelijkheden die Arnhems Buiten biedt en plannen in de toekomst regelmatige trainingen op dit terrein. Voor meer informatie, bezoek www.sardog.nl of spreek een van de geleiders aan tijdens hun trainingen.

Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?