Studenten HAN presenteren visie op herontwikkeling Arnhems Buiten

12 juli 2023

Studenten HAN presenteren visie op herontwikkeling Arnhems Buiten

Deeltijdstudenten Bouwkunde van de HAN University of Applied Sciences, presenteerden vorige week hun toekomstvisie voor Gebouw B31 op Arnhems Buiten. City Developer-S, sinds vorig jaar samen met Perspectieffonds Gelderland eigenaar van het terrein, had de studenten de opdracht meegegeven een nieuwe bestemming te ontwikkelen voor een van de grotere nieuwe gebouwen.

Maquette B31 studenten
Maquette B31 studenten

Gebouw B31, dat momenteel in gebruik is als testlab, moet een bestemming krijgen die ruimte biedt aan de wensen van de toekomstige innovatieve huurders. Tegelijkertijd moest de uitstraling van dit gebouw behouden blijven omdat die zo kenmerkend is voor de bouw op het monumentale terrein. Deze mooie opdracht leverde verrassende resultaten op. Zo blijft Arnhems Buiten inspireren!

Het voormalige KEMA-terrein in Arnhem werd vorig jaar aangekocht door City Developer-S en Perspectieffonds Gelderland, een fonds van de provincie Gelderland dat door Oost NL wordt beheerd. De nieuwe eigenaren ontwikkelen het gebied tot een hotspot voor bedrijven en talent met een focus op de energietransitie.

Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?