Studenten van HAN presenteren transformatieplannen voor Arnhems Buiten

16 april 2024

Studenten van HAN presenteren transformatieplannen voor Arnhems Buiten

Van 31 januari tot 2 februari hebben zeven studenten van de minor Co-Create Urban Transition van het HAN Civil Society Lab zich ingezet voor de transformatie van Arnhems Buiten. Gedurende deze dagen hebben zij intensief samengewerkt aan een uitdagende opdracht, waarbij sociale, fysiek-ruimtelijke en economische factoren integraal werden bekeken.

HAN op podium B30

De opdrachtgever, Arnhems Buiten, heeft de studenten volledig gefaciliteerd met inleidingen, accommodatie en maaltijden. Onder begeleiding van drie ervaren docenten hebben de studenten maar liefst 60 uur gewerkt aan frisse ideeën en concrete oplossingen. Deze interdisciplinaire aanpak wordt al bijna 10 jaar succesvol toegepast, waarbij de leerervaring en impact duidelijk merkbaar zijn. De uitdaging voor deze opdracht lag in het vinden van een balans tussen de belangen van het park op het gebied van financiële haalbaarheid en de wens om organisch te groeien, met respect voor de cultuurhistorische en ecologische waarde.

presentatie HAN

Na grondig onderzoek en intensieve brainstormsessies met de directie, zijn er twee belangrijke oplossingsrichtingen naar voren gekomen. Ten eerste wordt er gekeken naar een gefaseerde aanpak in de bouwplannen, met aandacht voor organische groei en het creëren van een duidelijk eindplaatje. Daarnaast wordt er gewerkt aan het identificeren van de 'Gouden Driehoek' van gezamenlijke waarden, waarbij tegengestelde belangen worden overbrugd en de waarde van het terrein centraal staat.

Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?