Wintergesprek TenneT

3 maart 2023

Wintergesprek TenneT

Na het succesvolle zomergesprek over energietransitie organiseerde Oost NL dit maal met Manon van Beek in het hoofdkantoor van TenneT een wintergesprek over ‘Werken aan een veilig en betrouwbaar energiesysteem, hoe doen we dat’.

Wintergesprek TenneT
Wintergesprek TenneT

De energiemarkt verandert in hoog tempo. Daarbij zijn #digitalisering, #flexibilisering en #intensivering van het net de gelijktijdige oplossingsrichtingen. 

“In de #energietransitie is het fietsen en gelijktijdig banden verwisselen terwijl de winkel open blijft.” Aldus tafelgast Han Stegeman van TenneT. Een uitdagende route waarbij samenwerking nodig is om nieuwe innovatieve oplossingen te realiseren.

Ook aan tafel zat Alexander van der Lof, ceo van TKH Group waaronder Twentse Kabel valt. Volgens hem is echt meer disruptie nodig in innovaties, vergunningen, werkwijzen voor realisatie van projecten en benutting van het netwerk. Anders gaan we te langzaam met zijn allen. 

Craig Savy is innovatief ondernemer. Zijn bedrijf Zebra werkt aan slimme energie systemen. Hij weet wat het betekent om je steeds aan te passen aan een nieuwe werkelijkheid. Er is geen silver bullet. “Toon lef.”

Mooie discussie met een breed en geëngageerd publiek. Dank Manon voor de gastvrijheid.

Welke ruimte kan Arnhems Buiten jou geven?